top of page
1000003696.jpg
Benjamin ‘Benji’ Gutowski

Instruktör i Commercial & Contemporary Improv.

Följ Benji:

  • Instagram

Om Benji

Föddes och växte upp i Malmö och började dansa redan vid 8:a årsåldern, detta är Benjamin Gutowski, aka Benji!

Benji har en mångsidig erfarenhet med dans, och kan ganska många stilar/genre. Vi talar om genrer som Afro och hip hop, till contemporary. Benjamin blev danslärare/koreograf på NYD ungefär jan 2021, vilket även är den tidpunkt han blev danslärare för mash up crew. Han har medverkat i flera projekt/gig/event under hans tid i branschen hittills. Han har medverkat som dansare 2019 för en stor invigning för BMW i Danmark, Köpenhamn, han har varit dansare för Persabiel Seyoums båda “SHAKEDOWN” turneer, 2019 och 2022 där han fick medverka i en 15-30 min show som visades runt i hela Malmö. Benjamin har därefter fortsatt med sin dans och deltog i en musikvideo för låten “CHOW-MEIN” av artisten Effaye som nu har 110 000+ tusen visningar på Youtube. Nyligen har han varit dansare för en student bankett på glasklart i Malmö där han fick dansa en show på ca 5 min. Detta är en förkortad sammanfattning på allt han har gjort!

Benjamin har hållit i workshops, vinterspelen på stor torget i Malmö är ett exempel och ett annat är en workshop som han höll på malmöfestivalen 2022 där han undervisade i contemporary och hip hop för Rydbergs Dance Academy. Han har koreograferat många snygga och ibland overkliga verk för dans tävlingar och shower och vet hur man sätter ihop ett nummer som kan få din haka att nudda golvet.

Benjamin har fått sin utbildning från många håll. Han har tagit lectures, olika dansworkshop av högutbildade lärare, dansklasser av lärare som t.ex Persabiel Seyoum, Eleni Theodoridou, Timmy Bergström mm. Några av de stilarna han har erfarenhet i är hip hop, afro, commersial dance, contemporary/modern, jazz, balett och massa mer. Just nu är han på sitt 2/3 år på sin dans spetsutbildning på Lunds dans- och musikalgymnasium där han har/håller på utvecklas mot en professionell nivå i en rad olika dansstilar som balett, jazz, modernt, contemporary, stepp (tap dance) etc. Där har han dansteknik lektioner inom alla de genre som nämndes, dansteori, dansgestaltning, shower, produktioner och mycket mer. Han har även varit på praktik med Skånes Dansteater med danspedagogen Kit Brown från England där han fick en rejäl utbildning inom kategorin: contemporary och improvisation. Efter 4 månader så avslutades praktiken/utbildningen med en stor produktion som visades upp på skånes dansteater i Malmö.

KOM och ta Benjis klasser här på NYD och ta del av hans fantastiska energi och allt han har och erbjuda på sina klasser!

bottom of page